Google pretraga

Google

Zaboravi oglase! Prodaj i kupuj na nov način.

Evropske stipendije za novinare

Evropske stipendije za novinare
 
 
Program Evropskih stipendija za novinare (Europaische Journalisten - Fellowships, EJF) na Slobodnom univerzitetu u Berlinu otvoren je za novinare iz Evrope i SAD, a podrazumeva dvosemestralni boravak u Berlinu i rad na vecem istrazivackom projektu, nezavisno od dnevnih obaveza.
Program pocinje u oktobru 2008. i zavrsava se u julu 2009. godine, a mogu se prijaviti novinari iz redakcija i frilenseri, koji imaju nekoliko godina profesionalnog iskustva.
Potreban je pisani dokaz o dobrom znanju nemackog jezika (Gete institut, DAAD), a posebno vazan deo prijave je predlog istrazivackog projekta koji bi bio realizovan u Berlinu.
U okviru EJF, svake godine dodeljuje se deset do 15 stipendija za novinare iz zapadne i istocne Evrope i SAD.
Juniorske stipendije obezbedjuju mesecni iznos izmedju 800 i 975 evra tokom deset meseci, a standardne izmedju 1.100 i 1.500 evra, zavisno od profesionalnog iskustva (najmanje pet godina).
Superior stipendije dodeljuju se diplomiranim novinarima iz zemalja saveznica u Drugom svetskom ratu, a podrazumevaju mesecni iznos od 1.300 evra tokom godinu dana boravka u Berlinu. Kandidati za te stipendije moraju podneti trazena dokumenta na nemackom jeziku, kao i predlog istrazivackog projekta.
Rok za prijavljivanje za superior stipendije je 10. decembar, a za sve ostale 31. januar 2008. godine.
Zahvaljujuci EJF, vise od 70 novinara iz 27 zemalja realizovalo je istrazivacke projekte u Berlinu od 1999. do 2005. godine.
Medju ucesnicima su bili novinari iz britanskog Bi-Bi-Si-ja, spanskog "El paisa", "Madjar hirplapa" iz Madjarske, Radija Prag, Televizije Poljske, nemackog "Spigla"...
Vise informacija, formulare za prijavu i kontakte moguce je naci na sajtu http://www.ejf.fu-berlin.de

Program zarade

Limun-Do - Put Trgovca

Google Oglasi

Google pretraga

Arhiva