Google pretraga

Google

Zaboravi oglase! Prodaj i kupuj na nov način.

Stipendije AUBG

Američki univerzitet u Bugarskoj se nalazi u Blagoevgradu - regionalnom i kulturnom centru jugozapadnog dela te zemlje. Prirodne lepote i privlačne turističke atrakcije, poput Rilskog manastira, skijaškog centra Bansko i sedam rilskih jezera, samo su deo ponude ovog dela Bugarske.
AUBG nudi studentsku nastavu u tradiciji klasičnog tipa obrazovanja. Nakon završetka programa studenti stiču akademsku titulu „bachelor" humanitarnih nauka, a u ponudi je i program „executive MBA". AUBG je akreditovan u SAD od strane Asocijacije škola i koledža Nove Britanije, a izdaje i bugarske diplome za visoko obrazovanje sa evropskom dopunom, tj. dodatkom za one studente koji uspešno polože državne ispite.
Nastava na AUBG uvrštava opšteobrazovnu osnovu i specijalizaciju po objavljenoj glavnoj i/ili dopunskoj specijalnosti. Nastava se izvodi na engleskom jeziku. Osnovne specijalizacije su Biznis administracija, Računarske nauke, Ekonomija, Evropska istraživanja, Istorija, Novinarstvo i masovna komunikacija, Matematika, Političke nauke i međunarodni odnosi i Jugoistočno-evropsko istraživanje. Nastavu izvode visoko kvalifikovani američki i međunarodni predavači u multikulturnoj sredini, fokusiranoj na studente.
Smeštaj je organizovan u studentskom domu, čije se zgrade nalaze u okolini parka, desetak minuta od zgrade univerziteta. Biblioteka univerziteta je najveća biblioteka naslova na engleskom jeziku na Balkanu.
Rokovi za prijem aplikacija
Jesenji semestar - do 1. marta za ranu prijavu i bolju finansijsku ponudu
do 1. maja za studente koji nisu iz Bugarske i EU
do 1. maja zahtevi za finansijsku pomoć
do 1. juna za bugarske i EU studente i finansijsku pomoć
Prolećni semestar - do 1. oktobra za studente koji nisu iz Bugarske i EU
do 1. novembra za bugarske i EU studente
Krajnji rok za prijem zahteva za stipendiju „Otvoreno društvo" - 1. januar.
Potrebna dokumenta za apliciranje na AUBG:
popunjena molba u obrascu zajedno sa plaćenom nepovratnom taksom za predaju molbe u iznosu od 25 američkih dolara, osim ako je ista bila popunjena online
esej uz molbu na temu, koju objavljuje AUBG
zvanični dokument o završenom obrazovanju, original ili overenu kopiju od notara sa overenim prevodom na engleski ako dokumenti nisu napisani na engleskom jeziku
tri poverljive preporuke od nastavnika, profesora, savetnika ili akademskog savetnika
zvanični izveštaj rezultata ispita TOEFL i SAT.
AUBG je privatni univerzitet i mora pre svega da računa na takse za školovanje i poklone da bi osigurao visokokvalitetne predavače, biblioteku, tehnološke resurse i moderni smeštaj studenata. Kako bi se na univerzitet privukli različiti i visoko kvalitetni studenti, AUBG raspoređuje finansijsku pomoć na bazi akademskog uspeha i na bazi finansijskih potreba studenata. Te potrebe se određuju i kroz analizu Formulara za finansijsku pomoć i ostalih dokumenata koji se predaju prilikom apliciranja. Finansijska pomoć je tokom studiranja povezana sa održavanjem ukupnog prosečnog uspeha od 2,5 na prosečnoj skali od 0 do 4.
Uticaj AUBG vidljiv je po uspehu diplomiranih studenata. Studenti koji su završili univerzitet rade u različitim ekonomskim, socijalnim i političkim sferama u Evropi i svetu.
Za srednjoškolce u Srbiji i Crnoj Gori je najinteresantnija mogućnost dobijanja pune stipendije za četiri godine studiranja ili značajne finansijske pomoći. Svršeni srednjoškolci i oni koji su u poslednjem razredu škole trebalo bi da znaju da AUBG ima otvoreni konkurs za stipendiju Fonda za otvoreno društvo u kompletnom iznosu za sve četiri godine studija. Zainteresovani kandidati bi trebalo da apliciraju do 1. januara direktno u AUBG ili u prostorijama Međunarodnog akademskog centra u Beogradu, u Ulici Majke Jevrosime 18/II.
Kandidati će biti ocenjeni na osnovu uspeha u školi, poena na ispitima TOEFL i SAT, eseja, pisama preporuke i finansijskog izveštaja, ali i na osnovu kompletne akademske slike. Samo jedan kandidat iz Srbije i Crne Gore dobiće kompletno pokrivenu cenu školovanja na AUBG, dok će ostalima biti ponuđena značajna finansijska pomoć. Školarina i finansijska pomoć će moći da se koristi u ponuđenom obimu sve dok prosek ocena prelazi 2,5.
Kandidati kojima nedostaju finansijska sredstva ne bi trebalo da odustanu od studiranja na ovoj ustanovi, jer se tokom četiri godine školovanja otvara mogućnost za dva letnja radna boravka u SAD tokom kojih se mogu zaraditi dobra novčana sredstva.
Više informacija možete dobiti direktno od AUBG - pogledajte prezentaciju na Internetu www.aubg.bg i odlučite na koji način želite da kontaktirate zvaničnike.
Promotivni materijal i katalozi nastavnih predmeta nalaze se u Međunarodnom akademskom centru u Beogradu, Majke Jevrosime 18/II. Tu možete dobiti više informacija i savet kako aplicirati i šta je sve potrebno. Predstavnici Međunarodnog akademskog centra će predstaviti ponudu AUBG u pojedinim školama u Srbiji i Crnoj Gori, a oni koji žele da zakažu prezentaciju u svojoj obrazovnoj instituciji mogu kontaktirati Centar na broj telefona 011/334 5227 ili putem prezentacije www.iacbg.org.
Za više detalja potražite Aleksa Todorovića na gore navedeni broj telefona ili pošaljite e-mail na alex@iacbg.org. Za komunikaciju je otvoren i e-mail office@iacbg.org



AdSense
Besplatan_Internet Cinkovanje Dentistry Denticom Destinacije Financial_IQ Finanzza Galvanizacija Healthy_hearbs Knjige Kongresi Kontinuirana_Edukacija Recepti Recenzije_knjiga Seminari Simpozijumi Smehoterapija Stipendije Travel Vicevi WiFi

Program zarade

Limun-Do - Put Trgovca

Google Oglasi

Google pretraga

Arhiva