Google pretraga

Google

Zaboravi oglase! Prodaj i kupuj na nov način.

Stipendije: OSI Chevening Scholarships in the Social Sciences and the Humanities

 
 OSI Chevening Scholarships in the Social Sciences and the Humanities

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo, United Kingdom Foreign and Commonwealth Office (FCO) i Cambridge Overseas Trust raspisuje

 

KONKURS ZA STIPENDIJE

za školsku 2008/2009. godinu iz oblasti društvenih i humanističkih nauka (OSI Chevening Scholarships in the Social Sciences and the Humanities) koje omogućavaju izuzetnim studentima iz Srbije jednogodišnje poslediplomske studije na Univerzitetu Kembridž (Mphil i LLM Law), iz sledećih oblasti:

 

kriminologija, studije upravljanja procesom razvoja, obrazovanje, engleski jezik i primenjena lingvistika, istorija, istorija i filozofija nauke, međunarodni odnosi, menadžment, pravo, filozofija, politička filozofija i istorija ideja, socijalna antropologija.

 

 

Za stipendije mogu konkurisati lica, stalno nastanjena u Srbiji, sa odličnim akademskim uspehom i odličnim znanjem engleskog jezika.

Stipendija pokriva sve troškove školarine, troškove boravka i povratnu avionsku kartu.

Kandidati koji prođu prvi krug selekcije polažu test engleskog jezika (IELTS ili TOEFL).

Svi kandidati su OBAVEZNI da popune Graduate Admission and Scholarship Application Form (GRADSAF), do 31. januara 2008. (ili ranije ako je rok za kurs na koji apliciraju pre ovog datuma). Formular se može naći na sajtu Univerziteta Kembridž i na sajtu Beogradske otvorene škole. Ovaj formular se mora poslati do navedenog datuma na adresu Univerziteta u Kembridžu.

Kandidati su takođe OBAVEZNI da popune OSI Scholarship Application Form i da ga posalju na adresu Beogradske otvorene škole do 31. januara 2008. Uz taj formular potrebno je priložiti i jednu kopiju GRADSAF formulara koji je poslat Univerzitetu u Kembridžu.

 

Postoji mogućnost da se kandidati koji su prošle godine dobili (un)conditional offer od univerziteta Kembridž u akademskoj 2007-2008. godini ponovo prijave za stipendiju ove godine. Sve informacije o tome se mogu naći na vebsajtu Univerziteta Kembridž. Svi kandidati koji spadaju u ovu kategoriju moraju se ponovo prijaviti za OSI Chevening Scholarship tako što će preuzeti formular za stipendiranje od strane OSI za 2008-2009. godinu.

 

Obrasci za prijavu na konkurs se mogu naći na internet adresi Beogradske otvorene skole: www.bos.org.yu, dok se informacije o stipendijama mogu dobiti u prostorijama Beogradske otvorene škole: Masarikova 5/16, Beograd, tel. +381 11 30 61 371, svakog radnog dana od 10 do 17 časova ili putem imejla.

Kandidati koji žele da konkurišu za OSI/FCO Chevening/University of Cambridge stipendiju OBAVEZNI SU da SVE aplikacije donesu ili pošalju do 31. januara 2008. na adresu: Beogradska otvorena škola, Masarikova 5/16, 11 000 Beograd.

Program zarade

Limun-Do - Put Trgovca

Google Oglasi

Google pretraga

Arhiva